fbpx

Ik stel je voor aan Boet! Natuurlijk zwanger met PCOS

De afgelopen periode is voorbij gevlogen en we waren vooral heel erg druk bezig met genieten.

Maar vind het erg leuk om het mooie nieuws nu met je te delen. Na een heerlijke zwangerschap zonder kwaaltjes (op een paar gebruikelijke na) waren we er klaar voor.

Optimaal genoten van de zwangerschap, er nog even met z’n tweeën tussenuit geweest, babykamer af, huis op geruimd, yogacursus gevolgd en ook Frank had zich ingelezen. Of te wel onze zoon mocht komen.

We zaten dus al even op hem te wachten want ik was er van overtuigd dat hij eerder dan de uitgerekende datum (12 april) zou komen. Vanaf de 20-weken echo werd er gesproken over een ‘grote’ baby dus ik dacht (of beter gezegd: hoopte) dat mijn lichaam om die reden al eerder de bevalling zou inzetten.

Maar een week voor de uitgerekende datum was er nog geen enkele signaal dat hij zich spoedig zou aandienen. Dus ik heb zelf alle hulpmiddelen ingezet. Van acupunctuur tot voetreflexmassage.

Ik denk dat dit er allemaal aan heeft bijgedragen dat maandagavond 13 april de weeën startte en ik gelukkig niet ingeleid hoefde te worden. De volgende avond is Boet Robin Rik Beekwilder in het Geboortecentrum van het Lucas Andreas in bad geboren. Hij woog 4660 gram en was 57 cm lang (ja groot dus..).

Mooi en bijzonder

De bevalling was voor ons een zeer mooie en bijzondere ervaring. Het was geen korte bevalling, 21 uur, maar heb het niet als extreem lang ervaren. Frank was er vanaf het begin bij en steunde en coachte mij zo ontzettend goed. Tijdens de laatste fase van de bevalling zat Frank samen met mij in bad waardoor het voelde of we het echt met z’n drieën hebben gedaan. Boet kwam ter wereld en Frank pakte hem en legde hem bij mij op mijn borst. Wauw, wat een ongelofelijk mooi moment en gevoel. We zijn papa en mama.

De afgelopen weken hebben we volop van elkaar genoten. We hebben bewust de keuze gemaakt om even minder tijd in onze (werk)projecten te stoppen en samen van dit wondertje te genieten. En het gaat hartstikke goed. Hij slaapt, poept, plast, drinkt en lacht. Dus hij heeft de basics wel zo’n beetje te pakken.

Boet is aankomende alweer bijna 3 maanden. Super cliché maar besef nu pas dat het echt waar is, wat gaat de tijd snel. Ik heb zin om weer aan de slag te gaan. Ik heb zoveel leuke nieuwe ideeen en ben deze nu aan het uitwerken.

Natuurlijk, zwanger met PCOS  is mogelijk!

Het voelt nu allemaal nog extra bijzonder gezien mijn voorgeschiedenis. Toen ik de diagnose PCOS kreeg had ik hier nog nooit van gehoord en werd ik naar huis gestuurd met de mededeling terug te komen wanneer ik een kinderwens zou hebben.

Wat ben ik blij dat ik mij verder verdiept heb in het natuurlijk herstel van PCOS. De medische molen die fysiek en emotioneel erg zwaar kan zijn is ons op deze manier bespaard gebleven.

Tijd om anderen te helpen

Mijn doel is al sinds ik van mijn klachten af ben vrouwen met PCOS helpen maar nu Boet geboren is besef ik nog meer hoe graag ik vrouwen met PCOS op een natuurlijke manier van hun klachten wil afhelpen. Want wat is het mooi om ’s ochtends wakker te worden en dan zo’n klein mensje naast je te hebben liggen dat heerlijk om zich heen kijkt en naar je lacht wanneer hij je ziet. Dit gun ik elke vrouw die dit ook wenst.

Om meer vrouwen te bereiken en te helpen dan ik kan via mijn 1 op 1 begeleiding via consults heb ik Heerlijk PCOS Proof Eten/Leven ontwikkeld. E-books met veel meer achtergrond informatie over PCOS, weekmenu’s, uitgebreide boodschappenlijsten maar ook meer informatie over sporten en ontspanning. Je kunt er hier meer over lezen.

Heb je een vraag? Dan kun je altijd contact opnemen. Ik help je graag verder.

Vorig bericht
Vijf simpele tips om te ontstressen waar je direct mee kunt starten
Volgend bericht
3 hormoonverstoorders waar je dagelijks mee te maken hebt
 • Stacey schreef:

  Wauw! Gefeliciteerd met kleine boet, en geweldig om te lezen dat je zwanger bent geworden terwijl je PCOS hebt. Ik ben er vorig jaar achter gekomen en ook wij kregen het advies terug te komen als we de wens hebben. Mij adviseerde de dokter wel om nog wat af te vallen bij mijn buik, maar het geeft geen garantie dat het lukt te dik ben ik niet. Ik ben 173cm en weeg 74kg ( ooit wel 98 gewogen).

  Jouw verhaal motiveert mij wel om er weer serieus mee aan de slag te gaan, want dit is echt wel n grote wens van mij 🙂

  Gr Stacey

  • Hi Stacey, Dank je wel! Goed om te horen dat je hierdoor gemotiveerd raakt, dat is precies de bedoeling 🙂
   Zet hem op!!
   Groetjes, Myriam

 • Monique schreef:

  Mooi verhaal om te lezen. Gefeliciteerd met Boet! Stoere naam en mooie baby. Super leuke foto’s! Je verhaal geeft zeker hoop, dat pcos ook op een natuurlijke manier te verbeteren is. Ik blijf je volgen! Groetjes Monique

 • Gefeliciteerd met Boet!

  Wij zijn zelf 11 weken geleden ook ouders geworden van een zoon, Daan. Bij mij werd vorig jaar PCOS vastgesteld, 2 maanden later was ik (zonder hulpmiddelen) zwanger! Ook hier een ongecompliceerde zwangerschap en bevalling, en ook een grote jongen (4000gr, 53cm).

  • Hi Wilma, Gefeliciteerd! Wat heerlijk dat je zo snel natuurlijk zwanger bent geraakt. Ik wens jullie heel erg veel geluk.. Wat is het bijzonder he zo’n klein mensje?!!
   Liefs, Myriam

 • Van harte gefeliciteerd met jullie knappe zoon! Fijn dat alles goed gaat.

  Fijne, goede website. Ik blijf je volgen! Bij mij is de diagnose pcos nog niet hersteld, maar ik heb wel erg veel kenmerken.

  • Hi Marina, Leuk om te horen dat je blij bent met de informatie. Ik hoop dat ik je kan helpen en je klachten verminderen.

 • Gefeliciteerd met je zoontje boet! Wat een wonder kindje. En onwijs knap hoe je het voor elkaar hebt gekregen.
  Mijn naam is Kim en ben trotse moeder van twee kindjes Beau en sem maar die zijn overleden bij de bevalling. Ik heb er drie jaar voor gevochten via fertiliteit met hormoon spuiten enz. Want ik heb ook pcos. Ik heb helaas niet t budget om persoonlijk te kinnen afspreken. Maar hoop dat ik wat tips kan krijgen van je. Want heb zo veel verdriet en ben weer twee miskramen verder. Mijn wens is zo groot. Ik hoop net als jij ook ooit t geluk te mogen ervaren. Groetjes Kim

  • Hi Kim,

   Dank je wel voor je felicitatie.
   Wat ontzettend verdrietig (en dit is een understatement) dat je twee kindjes bij de bevalling zijn overleden. Wat moet dat heftig zijn, zeker na het gevecht dat je ervoor hebt moeten voeren.
   Heb je je al opgegeven voor mijn nieuwsbrief Je ontvangt dat emails met onder andere meer uitleg en voedingstips.

   Ik hoop je hier al een beetje mee op weg te helpen en wens je alle geluk toe.

 • Helaas geld dit niet voor iedereen. Zelf dochtertje dmv hormoon troep. Geen klassieke pcos -er. Juist healty freak. Hormoon waardes oke. Hypofyse zijn opstandig. En lichaam die mij in de steek laat. Weinig positiefs. Loop bij vrouwenpoli maar geen resultaat ondanks mij healthy lifestyle… Geniet v je kleintje het is een wonder

  • Hi, Dank je voor je berichtje. Wat ontzettend naar dat ondanks je healthy lifestyle klachten ondervindt. Elk persoon is anders en heeft te maken met andere hormonale disbalansen. Wat voor de een goed is kan voor de ander een minder goede optie zijn. (en andersom).
   Erg vervelend dat het probleem ook ligt bij de hypofyse. Dan is het nog iets complexer. Ik hoop dat je binnenkort resultaat merkt door je begeleiding bij de vrouwenpoli.
   Wel heel erg fijn dat je via het medische circuit een dochtertje hebt mogen krijgen.
   Heel veel succes! Groetjes, Myriam

 • Onderwerpen

  START VANDAAG EN LAAT JOUW PCOS KLACHTEN VERDWIJNEN

  Leer wat je zelf direct kunt doen!

  1 op de 10 vrouwen heeft PCOS

  • onregelmatig ongesteld
  • haaruitval
  • overbeharing
  • stemmingswisselingen
  • gewichtsproblemen
  • depressieve klachten
  • suikercravings
  • niet zwanger kunnen worden

  PCOS is vaak de oorzaak. Wil je zelf iets aan je klachten doen of zwanger raken? Ik help je verder.


  De misvatting dat je met je klachten moet leren leven of nooit kinderen kunt krijgen wil ik de wereld uithelpen. Ik had jarenlang last van de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder en klachtenvrij.
  Er is ontzettend veel zelf aan te doen. Zit niet stil maar onderneem actie. Lees meer…
  >