fbpx

Doe mee met de eerstvolgende PCOS Proof Smoothie Challenge!

Wil je graag op een makkelijke manier iets doen om je beter en energieker te voelen? En wil je jouw PCOS klachten verminderen zonder grote inspanning? Of je kans op een zwangerschap vergroten?

Geef je dan gratis op voor de gratis PCOS Proof Smoothie Challenge! Je ontvangt dan mijn nieuwsbrief en updates + een maand lang gratis recepten en motivatie om echt met PCOS Proof Smoothies en eten aan de slag te gaan.

Op dit moment is er nog geen volgende Smoothie Challenge gepland, maar als je je hier opgeeft, krijg je vanzelf bericht als de volgende challenge start.

Door je op te geven ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Waarom smoothies?

“Wat mag ik wel en wat niet eten als ik PCOS heb?”
Dat is de vraag die ik het meest krijg van vrouwen met PCOS. Iedere vrouw met PCOS wil weten hoe ze zich beter kan voelen, af kan vallen, of minder last van acne, hoofdpijn, haaruitval of juist overbeharing kan hebben. Als je snel en makkelijk aan de slag wil gaan heb ik iets ontdekt waar iedereen met PCOS baat bij heeft.
Ik noem het ‘PCOS Proof Smoothies’.

De afgelopen jaren heb ik van alles uitgetest op het gebied van voeding. Mijn hoofddoel: mijn cyclus natuurlijk op gang krijgen. En mijn andere PCOS klachten, zoals hoofdpijn, stemmingswisselingen, vet op plekken waar je het niet wil en haaruitval verminderen of laten verdwijnen.

Natuurlijk wilde ik snel resultaat. Wie niet? Maar niet ten koste van alles. Ik ben dol op eten en wilde wel nog lekkere dingen kunnen eten en niet alleen maar met een hongergevoel rondlopen. Eigenlijk was ik dus op zoek naar een nieuwe levensstijl die bij me past, in plaats van een dieet.

Een ding wist ik al snel zeker: meer groente toevoegen is belangrijk. Groenten bevatten heel veel goede voedingsstoffen, anti-oxidanten, veel vezels, vullen je maag en zijn onmisbaar bij een gezonde levensstijl. En zo ook in de strijd tegen PCOS.

Meer groente bij het avondeten is voor de hand liggend, en bij de lunch kan je makkelijk rauwkost of sla toevoegen. Maar het bleek dat dit nog niet genoeg was. Dus ook nog groente toevoegen bij het ontbijt? En groente tussendoor? Het klonk me niet echt aantrekkelijk in de oren.

Tot ik smoothies ontdekte. En ik heb het dan niet over smoothies met sinaasappel, yoghurt en aardbei en suiker. Dat zijn de ‘gewone’ smoothies die je overal tegenkomt, kijk maar eens op de kaart van een café of lunchtentje.

Na het drinken van zo’n smoothies heb ik even een voldaan gevoel maar krijg ik ook weer heel snel zin in iets zoets en nog meer te eten. Niet zo vreemd, want mijn lichaam geeft dan het signaal dat mijn bloedsuikerniveau te laag is (nadat deze eerst gepiekt heeft!). De enige oplossing lijkt dan om maar weer iets te eten zodat ik me snel beter voel.

Ook de recepten die ik tegenkom en die pretenderen gezond te zijn, zijn dat meestal niet! Ja er zitten gezonde stoffen en vitamines in, maar voor je stabiele bloedsuikerspiegel zijn ze niet al te best. Iets dat juist zo belangrijk is bij PCOS! Dan werken smoothies juist averechts.

Het heeft me veel uitzoekwerk gekost, en ik heb veel niet zo lekkere en minder gezonde smoothies gedronken…

Maar nu weet ik hoe het zit! Elke ochtend heb ik in een paar minuten een snel supergezond ontbijt. En wat overblijft bewaar ik en drink ik als tussendoortje later op de dag. Het allermooiste is dat de PCOS-Proof Smoothies gunstig zijn voor iedereen die PCOS heeft.

De juiste groenten zijn belangrijk, zeker, maar de combinaties met andere ingrediënten zijn het allerbelangrijkst. Het combineren van bepaalde voedingsstoffen geeft een heel ander resultaat dan dezelfde voedingsstoffen los. En het lekker laten smaken en romig maken van een smoothie (zonder dat deze bomvol vet of suiker zit) helpt ook! Na veel proberen en proeven heb ik het geheim van PCOS Proof smoothies ontdekt.

Nu heb ik elke dag zin in mijn groene smoothie (ja, echt!). En ondertussen is het zelfs: hoe groener, hoe beter!

“Nooit meer last van Sugar Cravings rond een uur of elf maar een voldaan gevoel tot aan de lunch”

Het resultaat van regelmatig PCOS-proof smoothies drinken:

 • Lang een voldaan gevoel
 • De hoeveelheid groente die je (bijna) ongemerkt binnenkrijgt is enorm
 • Minder last van suikerpieken en -dalen
 • Je voorkomt suiker cravings
 • Veel meer energie
 • Het is een belangrijk stap om verschillende PCOS klachten te verminderen
 • Voel je fitter en gezonder
 • Verlies (als dit nodig is) gemakkelijk gewicht
 • Je gaat ook je lovehandles te lijf
 • Krijg een mooiere, rustige huid
 • Voorkom vreetbuien
 • Verhoog je libido
 • En bovendien genieten van een lekker ontbijt of tussendoortje!

 

Nieuwsgierig geworden hoe jij je voelt als je een maand lang elke dag een smoothie drinkt?

Geef je gratis op voor de eerstvolgende PCOS Proof Smoothie Challenge. Je ontvangt mijn nieuwsbrief en updates + als de nieuwe Challenge start, een maand lang gratis recepten en motivatie om echt met PCOS Proof Smoothies aan de slag te gaan.

Door je op te geven ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Je krijgt ruim vooraf bericht als de volgende Smoothie Challenge start.

Groetjes, Myriam

Vorig bericht
Zwanger met PCOS: Mijn bevallingsverhaal
Volgend bericht
Lean PCOS – PCOS en geen overgewicht
 • Karina monteon schreef:

  Tengo ovario poliquistico necesito ayuda

  • Myriam schreef:

   Hi Karina, I don’t speak Spanish but Maria can help you. Please take a look at her website

 • Onderwerpen

  START VANDAAG EN LAAT JOUW PCOS KLACHTEN VERDWIJNEN

  Leer wat je zelf direct kunt doen!

  1 op de 10 vrouwen heeft PCOS

  • onregelmatig ongesteld
  • haaruitval
  • overbeharing
  • stemmingswisselingen
  • gewichtsproblemen
  • depressieve klachten
  • suikercravings
  • niet zwanger kunnen worden

  PCOS is vaak de oorzaak. Wil je zelf iets aan je klachten doen of zwanger raken? Ik help je verder.


  De misvatting dat je met je klachten moet leren leven of nooit kinderen kunt krijgen wil ik de wereld uithelpen. Ik had jarenlang last van de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder en klachtenvrij.
  Er is ontzettend veel zelf aan te doen. Zit niet stil maar onderneem actie. Lees meer…
  >