Over Myriam

Ik ben Myriam, oprichter van Healthy Hormones. Ik heb jarenlang last gehad van de gevolgen van PCOS, een aandoening waarmee ik rondliep zonder dat ik het wist. Stemmingswisselingen, vet op plekken waar je het echt niet wilt hebben, hoofdpijn en migraineaanvallen: ik heb het allemaal gehad. Ook werd ik meer dan een jaar niet ongesteld. Nu ben ik moeder van een twee geweldige zonen en zijn mijn klachten verdwenen. Hoe dat kan? Ik vertel het hieronder.

Je bent niet alleen

Er zijn erg veel vrouwen die last hebben van aandoeningen die worden veroorzaakt door PCOS en toch is er weinig informatie beschikbaar. Door artsen worden de symptomen wel bestreden maar er wordt vaak niet naar de oorzaak gekeken waardoor klachten blijven aanhouden of weer terugkomen.

Heb je last van suikercravings, lovehandles, stemmingswisselingen, overgewicht, stress, acne of overbeharing?  Dan is de kans groot dat jouw hormonen uit balans zijn. Door voeding- en levensstijl aanpassingen kun je er zelf voor zorgen dat klachten verdwijnen, je gezonder bent en je je gelukkiger voelt.

Ik ben me gaan verdiepen in de mogelijkheden van het natuurlijk herstel van PCOS. Via Healthy Hormones deel ik mijn ervaringen en kennis. Ik geef advies op het gebied van voeding, bewegen en stressbeperking.

Niet meer ongesteld

Na ruim 10 jaar de pil te hebben geslikt wilde ik daar mee stoppen. Ik had veel last van migraine en stemmingswisselingen en hoopte dat dit een positief effect zou hebben. Na het stoppen met de pil werd ik alleen helemaal niet meer ongesteld… Ik had er zelf al snel geen goed gevoel bij. Elke vrouw wordt toch ongesteld? Waarom ik niet?!

Na een paar maanden bezocht ik mijn huisarts. Die vertelde me dat dit allemaal bij het ‘ontpillen’ hoorde en dus stond ik al snel weer buiten. Toch voelde het niet goed en omdat ik al onder controle was bij de gynaecoloog legde ik mijn probleem aan haar voor. Ze maakt een echo en direct zag ze meerdere follikels die niet groeide en tot eisprong konden komen. Oftewel, ik had PCOS.

Artsen doen makkelijk over PCOS

Er werd verder heel luchtig over gedaan. Alleen wanneer ik aan kinderen krijgen zou denken moest ik terugkomen om hormonen voorgeschreven te krijgen. Het krijgen van kinderen kon dus iets lastiger zijn en moest dus niet te laat beginnen maar verder was er niks om me druk over te maken.

Toen ik thuis kwam ben ik gaan googlen. Al snel kwam ik verhalen tegen over de serieuze bijwerkingen van de hormonen die je volgens artsen moet nemen om zwanger te worden, de lange trajecten waarin vrouwen terecht komen en de andere kwalen die voorkomen bij PCOS. En de risico’s voor je gezondheid op lange termijn.

Vanaf dat moment heeft het onderwerp me niet meer losgelaten. Ik raakte ervan overtuigd dat ik op een natuurlijke manier weer ongesteld zou kunnen worden en dus vruchtbaar zou zijn. En bovendien een stuk beter in mijn vel zou zitten!

Tips, advies en coaching

Ik ben alle sites en boeken gaan lezen die ik over PCOS kon vinden (dat doe ik nog steeds). Vervolgens ben ik de opleidingen zoals Hormoonfactor Trainer, stresscounselor en diverse cursussen gaan volgen om me nog verder te verdiepen in de werking van hormonen en bekend te raken met het coaching vak.

Zelf heb ik mijn voeding- en levensstijl omgegooid en ben ik een jaar nadat ik gestopt ben met de pil weer ongesteld geworden. Ik heb bijna nooit meer last van hoofdpijn en zit veel beter in mijn vel.  Het is echt een wereld van verschil. Toen mijn vriend en ik klaar waren voor kinderen raakte ik binnen 3 maanden  zwanger van de eerste en bij onze tweede zoon was het zelfs al de eerste maand raak ;)!

Mama

In april 2015 ben ik moeder geworden van onze zoon Boet. Ik heb volop genoten van de zwangerschap en ook de bevalling was een hele mooie en bijzondere ervaring die ik nooit had willen missen. En in september 2017 is onze tweede zoon Jur geboren!

Inmiddels dus mama van 2 jongens! Wat is het een wonder twee van die mini-mensjes. Nu ik hier dagelijks van geniet besef ik des te meer hoe bijzonder het is om andere vrouwen met PCOS te mogen begeleiden. Want ik gun elke vrouw die dat wil dit grote geluk.

Ik ben verbaasd dat er zo weinig over PCOS in Nederland bekend is en ik wil daarom graag mijn kennis en ervaringen delen met anderen. Mijn doel: andere vrouwen, zoals jou, helpen en het onderwerp meer op de kaart te zetten en bespreekbaar te maken.

Jij kunt het ook!

Via deze site en mijn menu’s en adviesproducten deel ik informatie over PCOS en geef ik tips over levensstijl en voeding waarmee je controle kunt krijgen over jouw PCOS symptomen. Daarnaast kun je verschillende PCOS supplementen bestellen.

Wil je direct 1-op 1 geholpen worden? Neem dan contact op voor persoonlijke begeleiding. Na een intake stel ik vast welke hormonale disbalansen er bij jou zijn. Ik geef je voedings- en levensstijladvies zodat jouw hormonen beter in balans komen en je algehele gezondheid verbetert. Maar bovendien zul je zo jouw klachten van PCOS merkbaar zien verminderen of helemaal zien verdwijnen. Geen medicatie, toegevoegde hormonen, crashdieet of honger lijden, beloofd.

Meer over de PCOS Hormoon consults lees je hier.

Wil je starten of ben je zelf al gestart met het aanpassen van je voeding? Behoefte aan meer achtergrondinformatie en recepten? Kijk dan ook naar ‘Heerlijk PCOS Proof Eten en Leven’.

PCOS VOEDINGSWIJZER VOL SMAKELIJKE RECEPTEN, WEEKMENU'S, BOODSCHAPPENLIJSTEN EN YOGA EN SPORT TIPS

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.
>