fbpx

Het PCOS succesverhaal van… Besma

Geregeld krijg ik bijzondere mails van vrouwen met PCOS.
Door aanpassingen in hun levensstijl zijn klachten verdwenen, zijn ze weer regelmatig ongesteld, of zelfs zwanger geworden.

Deze berichten ontroeren me en maken me blij. Om jou te motiveren en te steunen deel ik deze verhalen van positieve verandering. Vandaag het verhaal van Besma!

Geschreven door Besma:

“2 jaar geleden is mij verteld dat ik pcos heb. Had er nooit van gehoord, maar altijd extreem onregelmatige menstruatie, best wel wat over beharing maar kom uit het midden oosten dus dat viel niet eens op dat er wat mis was. Na een bezoekje aan de huisarts over mijn klachten toch doorgestuurd voor een echo bij de gynaecoloog.

Na de diagnose in december 2014, is mij verteld dat als ik zwanger wilde worden maar weer aan de bel moest trekken en dat ze me dan zouden helpen.  In april 2015 toch besloten om langs te gaan bij de arts.

Mijn man en ik zijn toen beiden getest. Mijn man’s zaad was gelukkig goed en ik wist wat er bij mij aan de hand was.

Clomid & LEO operatie

Fase 1 was zoals meestal Clomid. Weet niet eens meer hoe dat precies verliep. Ik weet alleen dat ik er enorme opvliegers van kreeg.
Het was pillen slikken, langs gaan voor een echo en als er een eitje die groot genoeg was gezien werd, kregen we de opdracht om de dag te vrijen.

Eerste ronde clomid deed niks, 2e ronde clomid (hogere dosis) deed ook niks en de 3e ronde nog een hogere dosis ook niks.

Dus in juli 2015 is er besloten om een LEO operatie uit te voeren om mijn eierstokken wat vrijer te maken.

Augustus 2015 heb ik deze gehad, verliep goed en zag er goed uit. Ondanks de operatie deed mijn lichaam niets uit zich zelf. November 2015 weer een ronde clomid en godzijdank er was een eitje. Maar helaas geen bevruchting. Na 2 rondes met geen resultaat besloot ik toch mijn voeding en leefstijl om te gooien.

Smoothies

Dankzij de Facebook pagina van Healthy Hormones begon ik in januari aan jouw pcos proof smoothies. Hele maand netjes mee gedaan en ik voelde me geweldig. Het idee alleen al dat ik er zo goed mee bezig was deed al heel veel goed. En ja, februari 2016 mijn eerste positieve zwangerschaps test!!!

Ultra gelukkig, met clomid en dankzij jouw smoothies (daar geloof ik in) was ik eindelijk zwanger. Oktober 2016 (4 weken te vroeg ) is mijn mooie jongen geboren en het was het allemaal waard.

Ik wil je heel erg bedanken dat je vrouwen zoals ons helpt. Het was heel onduidelijk en zo onbekend wat het nou precies was. Maar ik heb toen steun in jouw pagina gevonden.

Wat clomid betreft voor mij 6 rondes. En een Leo operatie. Clomid was voor mij dubbel: enerzijds vond ik het verschrikkelijk maar ben blij dat het er is. Bijwerkingen waar ik vooral last van had waren opvliegers, emotioneel en gewoon al met al niet lekker in m’n vel.
Maar het hele traject met ziekenhuis, echo’s en het wachten is gewoon stressvol.

Nogmaals bedankt en ga er alsjeblieft mee door. Want het is hier zeker een succes!

Veel liefs,
Besma Demir”

Wil jij ook je PCOS succesverhaal delen om andere vrouwen te motiveren? Leuk! Neem dan nu contact op! 

Vorig bericht
Hoe werkt Clomid bij PCOS?
Volgend bericht
9 tips voor gezond eten op vakantie!

Onderwerpen

START VANDAAG EN LAAT JOUW PCOS KLACHTEN VERDWIJNEN

Leer wat je zelf direct kunt doen!

1 op de 10 vrouwen heeft PCOS

  • onregelmatig ongesteld
  • haaruitval
  • overbeharing
  • stemmingswisselingen
  • gewichtsproblemen
  • depressieve klachten
  • suikercravings
  • niet zwanger kunnen worden

PCOS is vaak de oorzaak. Wil je zelf iets aan je klachten doen of zwanger raken? Ik help je verder.


De misvatting dat je met je klachten moet leren leven of nooit kinderen kunt krijgen wil ik de wereld uithelpen. Ik had jarenlang last van de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder en klachtenvrij.
Er is ontzettend veel zelf aan te doen. Zit niet stil maar onderneem actie. Lees meer…
>