fbpx

Het PCOS succesverhaal van… Kirsten

Geregeld krijg ik bijzondere mails van vrouwen met PCOS.

Door aanpassingen in hun levensstijl zijn klachten verdwenen, zijn ze weer regelmatig ongesteld, of zelfs zwanger geworden.

Deze berichten ontroeren me en maken me blij. Om jou te motiveren en te steunen deel ik deze verhalen van positieve verandering. Vandaag het verhaal van Kirsten!

Geschreven door: Kirsten

“Na terugkomst van een geweldige wereldreis met mijn grote liefde Wes besloot ik in maart 2014 te stoppen met de Nuvaring. De Nuvaring heb ik 1 jaar gebruikt, na 13 jaar de Diane pil te hebben gebruikt. Ik was ‘pil / hormoon moe’ en wilde graag ontdekken hoe mijn lichaam het maakte zonder deze hormonen.

We waren nog niet toe aan een kindje in ons leven maar wel benieuwd hoe het met mij zou gaan zonder deze hormonale anticonceptie. Toen ik in oktober 2014 nog steeds weinig ongesteld was geweest liep ik binnen bij het open spreekuur van de huisarts.. hij zei; “ah ik vermoed PCOS, hebben veel vrouwen en het is alleen lastig als je kinderen wilt krijgen.” Uhhh?? OK dan..

Toen in november 2014 de arts in het ziekenhuis PCOS bevestigde en zei “als jullie toe zijn aan kinderen dan kom maar terug voor een hormoonkuur” was ik helemaal verbaasd! Maar ook verdrietig.. hoezo werd er zo licht gedacht over het feit dat mijn lichaam niet deed wat het hoort te doen.. en werd er alleen maar gekeken naar een “quick fix” met allerlei rotzooi en niet naar de oorzaak?

Na alles te laten bezinken besloot ik eens verder te speuren.. een vriendin van mij wees me op haar orthomoleculaire leefwijze die mogelijk zou kunnen bijdragen, daar ben ik direct mee gestart. Ik heb diverse boeken gelezen en websites afgestruind. Toen kwam ik via internet terecht bij Myriam!

Wat een verademing om te lezen dat je niet de enige bent met pcos die eerst eens wil kijken of de oorzaak aangepakt kan worden. In maart 2015 ben ik in de trein gestapt en heb ik een uitgebreid consult gehad. Myriam gaf mij vertrouwen en gaf prettig advies voor een gezonde leefstijl om de hormonen weer in balans te brengen.

Toen Myriam ook nog eens haar recepten uitbracht was ik helemaal gelukkig. Ja, het is even anders denken qua voeding en boodschappen maar als je er eenmaal aan gewend bent is het heerlijk. Voor mij werkte het door vooruit te denken en te plannen.

Eerst heb ik de adviezen heel streng gevolgd maar daarna gaf ik mezelf ook ruimte. Maar dan niet meer elke dag “iets” wat niet PCOS Proof is maar bijvoorbeeld 1 x per week als ik op stap ging met vriendinnen.
Mijn collega’s keken elke dag mijn lunch uit mijn bakje!! En of ik voor hun ook iets healthy wil bakken voor bij de koffie.. tuurlijk!

In de loop van 2015 werd mijn cyclus steeds regelmatiger. Wat was ik blij dat mijn lichaam haar werk weer deed!

In november 2015 besloten manlief en ik om de anticonceptie aan de kant te gooien en er voor te gaan. Reuze spannend, is het ons gegeven? Werkt mijn lichaam? Komen we toch nog in de medische molen terecht en willen we dat, hoe ver gaan we?

Ik ben heel blij dat ik kan zeggen dat alle inspanningen zijn vruchten heeft afgeworpen! In februari 2016 voelde ik mij ziek en had last van mijn longen, ik ging naar de huisarts voor antibiotica maar kwam thuis met een positieve test. Ik was zwanger!! Ons geluk kon niet op!

Op 22 oktober 2016 hebben wij vol liefde onze zoon Julian in onze armen mogen sluiten. Zo dankbaar en trots!

Mede dankzij de adviezen van Myriam is ons een hoop bespaard gebleven. Het is het in mijn ogen dan ook altijd waard om het eerst op deze manier te proberen!”

Vorig bericht
Elke maand draait het om PCOS
Volgend bericht
5 redenen om een multivitamine te slikken als je zwanger wilt worden of zwanger bent

Onderwerpen

START VANDAAG EN LAAT JOUW PCOS KLACHTEN VERDWIJNEN

Leer wat je zelf direct kunt doen!

1 op de 10 vrouwen heeft PCOS

  • onregelmatig ongesteld
  • haaruitval
  • overbeharing
  • stemmingswisselingen
  • gewichtsproblemen
  • depressieve klachten
  • suikercravings
  • niet zwanger kunnen worden

PCOS is vaak de oorzaak. Wil je zelf iets aan je klachten doen of zwanger raken? Ik help je verder.


De misvatting dat je met je klachten moet leren leven of nooit kinderen kunt krijgen wil ik de wereld uithelpen. Ik had jarenlang last van de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder en klachtenvrij.
Er is ontzettend veel zelf aan te doen. Zit niet stil maar onderneem actie. Lees meer…
>