fbpx

Denk positief, bereik je doel!

Dit bericht zat in mijn mailbox:

….”Vandaag ben ik naar de gynaecoloog geweest en ik ben twee maanden zwanger ?!! Ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben dat ik je heb leren kennen via je website! Jouw artikels en vooral je zinnetje “ik ben niet anders dan jou” hebben me namelijk over de streep getrokken om het een kans te geven en er volop voor te gaan.” …

Natuurlijk super om te horen dat deze dame blij is met mij en de website, maar ze heeft het helemaal zelf gedaan! En waarom ik dit wil delen is omdat het klopt wat ze zegt: ik ben niet anders dan dat jij bent!

Ik ben net zoals jij

Ik heb ook op een dag te horen gekregen dat ik PCOS had, met dezelfde klachten waar jij misschien ook wel mee te maken hebt.

Om maar wat te noemen: minder energie, stemmingswisselingen, veel hoofdpijn, vaker een onrustige huid. En toen ik stopte met de pil bleek ik helemaal niet meer te menstrueren.
Ik heb het al vaker gezegd: nadat ik de diagnose kreeg heeft het me niet meer losgelaten.

Op een positieve manier, ik was er van overtuigd dat ik mijn cyclus kon reguleren en op een dag moeder zou worden.. Ik heb er altijd vertrouwen in gehouden.
En ik weet zeker dat die mindset het verschil kan maken.

Doorzetten helpt

Deze instelling zit ook gewoon een beetje in mij. Een doorzetter durf ik mezelf best wel te noemen. Als ik ergens voor ga dan ga ik er ook voor de volle 100% voor. Bij de pakken neerzitten heeft geen zin. ‘Je moet door!’ is misschien wel mijn motto.

Al kom ik mezelf hierdoor ook wel eens tegen. Het is niet altijd verstandig om gewoon maar door te gaan. Deze instelling  kan namelijk ook de nodige stress veroorzaken en je kan hierdoor jezelf soms voorbij lopen.
Maar het heeft gelukkig ook veel positieve kanten en ik weet nu beter hoe ik dit op de juiste manier en gedoseerd kan inzetten.

Ga ervoor, denk positief!

Affirmaties gebruiken we allemaal. Het is eigenlijk in gedachten praten tegen jezelf. Dit gaat de hele dag door. En vaak ben je negatief. Door te denken ‘ik kan dit niet’, ‘het gaat me toch nooit lukken’, ‘ik doe het nooit goed’ of ‘waarom overkomt mij dit?’. Herkenbaar?
En weet je dat deze gedachtes enorm krachtig zijn? Want je wordt uiteindelijk wat je 1000 keer per dag tegen jezelf zegt. Zeg keer op keer dat iets niet lukt en je krijgt zeker gelijk: het zal ook niet lukken.
Wees daarom voorzichtig met wat je tegen jezelf zegt. Of beter… draai het om. Zeg tegen jezelf  ‘ik kan dit, ‘het gaat me zeker lukken’ en ‘ik doe het goed!’.

Dit zijn positieve affirmaties. Statements over wat je wilt bereiken en hoe je je wilt voelen. Het is een manier om je gedachten, zelfbeeld en je gezondheid positief te beïnvloeden.
Deze manier van bewust je gedachten sturen zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen en energie hebt. Deze affirmaties zetten je in je kracht waardoor je je beter gaat voelen.

Eigenlijk is het een soort mantra. Deze korte bekrachtigend en vooral positieve zinnetjes zeg je tegen jezelf.  Waardoor je direct je onderbewuste beïnvloed, jezelf herprogrammeert als het ware.

Tikje zweverig?

Ok even heel eerlijk. Dat hele Tjakka gedoe vond ik altijd onzin en overdreven. En hypnobirthing met positieve affirmaties maar zweverig. Maar eigenlijk is de essentie heel concreet. Kort door de bocht: jezelf positief toespreken!

Een goed voorbeeld waarbij ik heel bewust positieve affirmaties heb ingezet en heb ervaren dat het werkt was tijdens mijn tweede bevalling. Tijdens de tweede zwangerschap heb ik twee avonden een hypnobirthing cursus gevolgd samen met mijn vriend. Een beetje zweverig vond ik. Of in ieder geval niet helemaal de juiste tone of voice voor mij.

Kies je eigen stijl

‘De golvingen van mijn lichaam zijn effectief’, ‘ik ben omhuld met mooie energie die uitstraalt naar de mensen om mij heen’, of ‘mijn lichaam opent zich automatisch’.

Dit zijn geen zinnen die ik zelf zou uitspreken. En dan werkt het dus ook niet. Maar ik geloofde er wel in. In de positieve affirmaties op zich dan… en dus ben ik er mee aan de slag gegaan tijdens mijn zwangerschap en bevalling.

Op mijn eigen manier met mijn eigen tone of voice. Ik dacht niet aan de pijn of het feit dat er snel weer zo’n wee zou komen of dat het nog heel lang zou kunnen duren.
Ik dacht ‘ik kan dit’, ‘ik ben goed in bevallen’ en ik keek uit naar het moment dat ik Jur in mijn armen zou houden. En misschien gek maar ik keek zo ontzettend uit naar het moment dat Boet zijn broertje zou ontmoeten en ik kon dit ook heel goed visualiseren ?

Deze voor mij positieve gedachten hebben geholpen: een paar uur na de start van de weeën werd Jur geboren en heb ik deze bevalling als zeer positief ervaren met weinig pijn.

Ja, ook jij hebt een keuze

Gebruik positieve affirmaties om je gedachtenstroom te richten op wat je wilt ervaren. Je geest wordt als het ware weer even op het juiste pad gezet.

Dit helpt je om bijvoorbeeld aanpassingen in voeding en levensstijl te maken of minder stress te ervaren. En op die manier van je PCOS klachten af te komen, je cyclus te reguleren met misschien net als ik je kinderwens te vervullen.

Te weinig tijd?

Nee hoor, geen tijd voor iets nieuws is geen excuus omdat dit helemaal geen extra tijd kost. Je kunt je affirmaties prima uitspreken als je wat anders aan het doen bent. Als je in de auto zit, aan het koken bent of vlak voor je gaat slapen bijvoorbeeld.

Onthoud: door positieve affirmaties ben je in staat bent om positieve resultaten aan te trekken.  

Als je erop gaat letten, herken je dan dat je steeds negatieve gedachten hebt? Of dat je bepaalde overtuigingen hebt die je belemmeren? Kies er dan NU voor om er iets aan te doen en schrijf jouw eigen affirmaties op.

Als je ze wilt delen ter inspiratie voor anderen dan zie ik ze graag hieronder in de reacties!

Hoe pak ik dit aan?

Nu even praktisch: hoe kun je hiermee aan de slag?

1. Bedenk wat je graag zou willen of zou willen zijn.

2. Vorm deze gedachten om naar positieve affirmaties. Ze zijn het meest effectief als je ze formuleert alsof het al zo is, in plaats van dat het nog moet gebeuren. Dus ‘Ik ben’ in plaats van ‘Ik zou graag willen’. En altijd positief, het liefst zonder het woordje ‘niet’.  Dus ‘ik ben slank’ in plaats van ‘ik ben niet dik’

Andere voorbeelden zijn:
   Ik ben vol energie
   Elke dag gaat het beter
   Ik eet en leef gezond
   Ik heb een vrouwelijk lichaam dat goed functioneert
   Het is goed zoals het is

Belangrijk is dus dat de affirmatie je aanspreek, dat het je raakt. Misschien moet je huilen bij een bepaalde affirmatie omdat het een diep verlangen van je is. Je wilt het zo ontzettend graag.
Dan weet je dat je de juiste affirmatie hebt. Het is namelijk heel belangrijk dat je het ook echt voelt.

3. Vervolgens ga je ermee aan de slag. Spreek je eigen gekozen affirmaties elke dag uit. Het liefste hardop. Je kunt ze ook opschrijven en ergens opplakken, bijvoorbeeld op de koelkast of spiegel. Zo kom je ze meerdere keren per dag tegen.

Category: Stressbeperking, Tips
Tags: PCO, pcos, stress
Vorig bericht
Welke supplementen zijn voor mij geschikt?
Volgend bericht
PCOS en voeding, wat artsen je niet vertellen

Onderwerpen

START VANDAAG EN LAAT JOUW PCOS KLACHTEN VERDWIJNEN

Leer wat je zelf direct kunt doen!

1 op de 10 vrouwen heeft PCOS

  • onregelmatig ongesteld
  • haaruitval
  • overbeharing
  • stemmingswisselingen
  • gewichtsproblemen
  • depressieve klachten
  • suikercravings
  • niet zwanger kunnen worden

PCOS is vaak de oorzaak. Wil je zelf iets aan je klachten doen of zwanger raken? Ik help je verder.


De misvatting dat je met je klachten moet leren leven of nooit kinderen kunt krijgen wil ik de wereld uithelpen. Ik had jarenlang last van de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder en klachtenvrij.
Er is ontzettend veel zelf aan te doen. Zit niet stil maar onderneem actie. Lees meer…
>