fbpx

Review: PCOS proof smoothie ebook

Martine ken ik al een hele tijd en ze is in een paar jaar tijd een van de meest gezonde mensen geworden die ik ken. Gezond eten en veel sporten zijn vaste onderdelen in haar leven. Naast fanatiek hardloopster zou ik haar ook CrossFit expert willen noemen.

Ze wil graag nog meer gezonde voeding toevoegen en probeerde enthousiast het PCOS proof smoothie ebook. Hieronder haar bevindingen. Take it away, Martine!

De nieuwe recepten uit het Healthy Hormones PCOS Proof Smoothie e­book vragen erom om uitgetest te worden en dat doe ik met liefde. Zelf heb ik me een tijdje gewaagd aan het maken van fruit smoothies. Elke ochtend mixte ik de mooiste variaties fruit door elkaar en dronk deze onderweg naar mijnwerk. Ik stond er nooit zo bij stil dat je met 1 smoothie ineens drie a vier stukken fruit naar binnen krijgt en dit gezien de suikerwaarde helemaal niet zo goed is. Ook heb ik een periode groente smoothies geprobeerd maar ik had simpelweg de juiste recepten niet. Myriam heeft een e­book vol spannende combinaties met vooral veel groen en  heeft mij gevraagd deze te testen. Vier dagen lang test ik verschillende smoothies

Dag 1
Green and Blue: spinazie & Bramen

Het groen ­bruine monster is lekkerder dan dat ie eruitziet! Heerlijk zacht van smaak en door de bramen toch licht zoet. De amandelmelk vond ik iets overheersen dus daar zou ik een volgende keer minder van gebruiken. Een goede start van de dag, vullend en voelt heel healthy!

Dag 2
Kokosmelk & Green coconut: bleekselderij & kokos

Een beetje vreemd maar wel lekker! De blender mixte de ingrediënten tot een mooie lichtgroene kleur en ziet er dus aanlokkelijk uit om te proeven. Ik was vooraf bang dat de bleekselderij zou overheersen maar dit is niet het geval. De kokosmelk (ook zelf gemaakt) maakt de smoothie zacht en de komkommer en bleekselderij geeft een frisse touch aan het geheel.

Dag 3
Orange & Green: Boerenkool en Sinaasappel & eiwitpoeder

Smoothie voor na het sporten!

Zaterdag sta ik vroeg op omdat ik om 9.00 sta ingeschreven voor Crossfit. Er staat een heftige wod (workout of the day) op het programma dus ontbijt ik stevig en maak ik de Orange & Green smoothie als ‘post workout meal’. Gister heb ik mijn bananen opgemaakt door het maken van een bananencake. Oeps, vergeten! Maar Myriam verteld in het Healthy Hormones e­book dat sommige fruitsoorten prima met elkaar zijn te vervangen. Ik heb nog wel mango in huis dus vervang ik banaan voor mango. Ook voeg ik wat eiwitpoeder toe zodat het de perfecte smoothie is voor na het sporten. Boerenkool vind ik een vrij heftige toevoeging maar in combinatie met mango is het niet sterk en geen van beide overheerst teveel. Na het sporten stond ik te shaken op mijn benen, het was een heftig uurtje. Na het drinken van deze smoothie voelde ik me al stukken beter. Het voed en ik heb weer voldoende eiwitten en groentes binnen gekregen. Dit recept zal ik zeker vaker maken.

Dag 4
Green Machine ­ komkommer, appel & spirulina

Voor de zondag gaan we voor een special (de recepten zijn ingedeeld in verschillende hoofdstukken), de Green Machine. Aangezien ik mezelf wel al als een die­hard smoothiedrinker beschouw na 4 dagen durf ik dit wel aan ;­) toch wel een spannende combinatie. Ik had van te voren verwacht dat mijn gezicht zou vertrekken bij het drinken van deze smoothie maar het tegenovergestelde gebeurde. Ik was blij verrast, een heerlijke smoothie. Totaal niet zoet maar de combinatie van smaken vallen goed samen.

Thumb’s up!
Een ebook waar smoothie liefhebbers echt blij van worden!
Ik ga vanaf nu zeker 1 van mijn ontbijtjes per week vervangen door een van de smoothies en kijk er naar uit om de andere recepten te proberen.

Liefs,

Martine

Vorig bericht
3 hormoonverstoorders waar je dagelijks mee te maken hebt
Volgend bericht
De gevolgen van PCOS op de lange termijn voorkomen!

Onderwerpen

START VANDAAG EN LAAT JOUW PCOS KLACHTEN VERDWIJNEN

Leer wat je zelf direct kunt doen!

1 op de 10 vrouwen heeft PCOS

  • onregelmatig ongesteld
  • haaruitval
  • overbeharing
  • stemmingswisselingen
  • gewichtsproblemen
  • depressieve klachten
  • suikercravings
  • niet zwanger kunnen worden

PCOS is vaak de oorzaak. Wil je zelf iets aan je klachten doen of zwanger raken? Ik help je verder.


De misvatting dat je met je klachten moet leren leven of nooit kinderen kunt krijgen wil ik de wereld uithelpen. Ik had jarenlang last van de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder en klachtenvrij.
Er is ontzettend veel zelf aan te doen. Zit niet stil maar onderneem actie. Lees meer…
>