fbpx

De afgelopen jaren hebben heb ik al heel veel vrouwen met PCOS mogen adviseren. De berichtjes die binnenkomen via instagram en in mijn mailbox maken mijn werk zo ontzettend dankbaar. Wat ben ik trots op deze vrouwen die zelf het heft in handen hebben genomen. Ze hebben mijn adviezen ter harte genomen en (soms met vallen en opstaan) bereikt wat ze voor ogen hadden.

Heb jij ook een ervaring die je wilt delen? Leuk! Stuur mij dan een mailtje.  (service@healthyhormones.eu
Vind ik super leuk om te lezen!

Liefs,

Hieronder een kleine selectie van alle mooie berichten. Mijn doel met het delen van deze berichten? Jou motiveren. Want echt, als ik en deze vrouwen het kunnen, dan kun jij het ook! 🙂 

Ongesteld en ik zit weer beter in mijn vel

Bijna 4 jaar geleden werd er bij mij PCOS geconstateerd. In het ziekenhuis werd mij meteen aangeraden om aan de pil te gaan en terug te komen wanneer ik zwanger wilde worden.

Ik was destijds 18 en totaal niet bezig met kinderen krijgen, dus zag dat in de eerste instantie als een goede oplossing.

Mijn moeder twijfelde aan de keuze om een hormonale aandoening met hormonen op te lossen en daarom zijn we naar een orthomoleculaire diëtiste gegaan. Ze gaf heel veel tips over voeding en hier ben ik mee aan de slag gegaan. Na een paar maanden werden mijn klachten eerder erger dan dat ze beter werden. Mijn gewicht nam toe, de acne verergerde en mijn ongesteldheid was inmiddels al meer dan een half jaar weg. Omdat het niet leek te helpen, heb ik toen toch maar besloten om aan de pil te gaan.

Door de pil werd ik weer "ongesteld", maar met mijn mentale gezondheid ging het niet goed. Ik werd lichtelijk depressief en had op den duur geen puf meer om uit bed te komen. Na een aantal maanden ben ik ook hier maar weer mee gestopt. Samen met mijn moeder (die echt mijn steun en toeverlaat is geweest) zijn we naar verschillende diëtistes geweest die gespecialiseerd waren in het helpen van vrouwen met PCOS.

Ik woon in Groningen, maar de diëtistes zaten in in het midden van Nederland, dus het was altijd een dagvullend programma wanneer ik een afspraak had.

Iedere keer probeerde ik weer nieuwe dingen, maar telkens met weinig resultaat op de lange termijn. Ondertussen werden mijn klachten ook eerder erger dan dat ze beter werden. Naast de acne en het uitblijven van ongesteldheid, kreeg ik steeds meer last van haar verlies en mijn gewicht nam nog meer toe. Ik begon meer en sneller te zweten, had bijna dagelijks last van buikpijn en het allerergste was dat ik gewoon echt niet goed in mijn vel zat.


Tot ik op den duur online Healthy Hormones vond. Aangezien ik alle diëtistes inmiddels wel had gehad en het resultaat telkens niet naar verwachting was, had vooral mijn moeder niet veel hoop. Toch wilde ik het heel graag nog één keer proberen. Ik kwam makkelijk met Myriam in contact en kon ook snel een afspraak maken. Weer een rit van bijna 3 uur, maar daar was ik inmiddels ook al aan gewend.

Tijdens het eerste gesprek voelde ik mij direct op mijn gemak. Myriam legde duidelijk haar werkwijze uit en ondanks dat ik al veel wist over PCOS, vertelde zij mij ook nieuwe dingen. Ook deelde ze haar eigen ervaring en het was erg fijn, om te horen dat het toch goed kan komen. Ze luisterde naar mijn verhaal en gaf al een aantal goede tips, die ik nog niet eerder had gekregen.

Ook deed ze direct een bloedtest, hier zou ik tijdens het tweede gesprek de uitslag van horen en naar aanleiding hiervan een nog gerichter advies krijgen. De bloedtest leverde veel duidelijkheid op. Myriam gaf opnieuw veel tips en ik koos ervoor om een detox kuur te doen. Ook tijdens deze kuur heeft ze me echt geholpen door dagelijks even te vragen hoe het ging en tips te geven. De detox kuur was zwaar, maar met een goede mindset en hulp van Myriam was het toch vol te houden.

Na de detox kuur bleef ik me vast houden aan het voedingsadvies van Myriam met als resultaat dat ik al 4 maanden achterelkaar (redelijk regelmatig) ongesteld ben geworden! Daarnaast zit ik veel lekkerder in mijn vel, omdat mijn klachten behoorlijk zijn verminderd. Natuurlijk heb ik ook dagen dat het niet goed gaat, maar dat heeft ieder mens. Ik ben Myriam heel erg dankbaar!

Eline

acne verdwijnt

Sinds afgelopen maandag ben ik begonnen met je weekmenu's. En ik ben zo blij verrast met de smaakvolle recepten! Ik geniet er echt van en zelfs mijn zoontje van 5 eet zijn bordje leeg, terwijl hij normaal erg kieskeurig is. Ik ben helemaal vergeten waarom ik bv graag een boterham at of melkproducten dronk!

Ik merk al direct verbetering van mijn lichaam. Mijn acne verdwijnt en mijn darmen zijn weer rustig. Ook voel ik me niet meer opgeblazen en ik houd geen vocht meer vast. Ik ga dit echt doorzetten.

Ik ben je heel erg dankbaar voor de oplossingen voor mijn problemen waar ik zó lang maar heb gezocht. Ik hoop en ga er vanuit dat deze stijgende lijn voorzet. Wellicht word ik weer mooi, fit en gelukkig.

Ireen

voor het eerst zonder medicatie ongesteld

Hoi Myriam, ik ben al een anderhalve maand jouw tips aan het volgen. Heb mijn leven niet drastisch omgegooid maar ik probeer véél meer te ontstressen, om mijn voeding te letten en ik neem je supplementen! Mijn lichaam is voor het eerst zonder medicatie ongesteld geworden! Een cyclus van 33 dagen, vind ik zelf niet slecht! Nu hopen dat het zo blijft en dat we die fertiliteitsartsen niet meer nodig hebben!

anoniem

Zwanger

Ik ben zwanger!! Joepie, pas erg pril 2-3 weken gaf de test aan 🙂

Anoniem

Na 4 weken pcos proof eten eerste verschillen

Even een berichtje omdat ik zo blij ben! Ben net 4 weken pcos proof aan het eten en ben net voor de eerste keer sinds jaaaaren ongesteld geworden. Ik blijf zeker zo doorgaan dit is een enorme motivatie.

anoniem

2 kids in 1 jaar tijd

Omdat zwanger worden ons eerste doel was, werd ik gelijk aan de hormonen gezet. 6 maanden clomid geslikt. Alleen de hoogste dosering zorgde voor een eitje.

In deze periode ben ik op jouw site terecht gekomen. Ik herkende veel van wat je schreef en wilde het een kans geven. Ik heb je recepten en smoothie ebooks besteld. Ik voelde me beter en zag er ook beter uit.

Uiteindelijk na 2 jaar ziekenhuis was iui de volgende stap. We besloten om tijdens de zomer even te stoppen met de behandelingen en de tijd voor elkaar te nemen.

Je raadt het al...

Na een heerlijke vakantie was daar dan eindelijk een positieve zwangerschapstest.

Wat waren we blij!!

We vonden jouw recepten allebei erg lekker en voelden ons er goed bij dus we bleven op die manier eten.

Tien weken na de geboorte van onze zoon keek ik in de spiegel en m'n gevoel zei; Ik ben weer zwanger

En mijn gevoel was juist.

11,5 maand na de geboorte van onze zoon is onze dochter geboren!

Wat kunnen hormonen in de war zijn en wat kan voeding daar bij helpen!

Anoniem

37 weken zwanger

Hoi Myriam,

Ik wil je graag nog laten weten dat ik helemaal natuurlijk zwanger ben geworden!

In april ben ik begonnen met de leefstijl volgens jouw boeken (en dan met name het eten/drinken), in juli heb ik de workshop gevolgd. En in maart het jaar erna ontdekten we dat ik zwanger ben! We hadden eigenlijk helemaal geen haast om zwanger te worden, voor ons had 1 of 2 jaar later ook prima geweest. Maar we zijn zo dankbaar dat ik heel gemakkelijk, natuurlijk en totaal zonder stress zwanger ben geraakt. En dat terwijl ik een jaar daarvoor helemaal geen cyclus had!

Inmiddels ben ik dus al 37 weken zwanger en alles gaat goed, super spannend die laatste weken!

Ik wilde je via deze weg bedanken voor de fijne ebooks, site, blogs en natuurlijk de workshop. Voor mij is het nu echt een leefstijl die me past en waar ik me heel goed en fit bij voel.

Anoniem

Blij met de recepten

Ik wilde je nog even laten weten dat ik echt super blij ben met jouw adviezen en recepten.

Ik slik nu ongeveer een jaartje DCI en gebruik het receptenboek ook. Sinds het gebruik van het receptenboek en alle adviezen die daarin staan voelde ik me een stuk beter en was ik heel snel zwanger!

Ik ben nu 30 weken zwanger, het gaat heel goed en vind het toch leuk om nog even te laten weten. Bedankt en ik hoop dat er nog veel meer vrouwen zijn bij wie dit zo goed helpt!

Anoniem

Voel me beter en zie er beter uit

Ik wil je graag bedanken en mijn (succes) verhaal met je delen! Ik zal het bij de korte versie houden! 😉 Ruim 3 jaar geleden besloten manlief en ik dat we wilde proberen om zwanger te worden. Ik stopte met de pil maar een menstruatie bleef compleet uit. Behoorlijk wat meiden in mijn omgeving hebben moeite gehad met zwanger worden dus ik besloot al vrij snel om aan de bel te trekken bij de huisarts. Deze liet me gelukkig direct naar de gynaecoloog gaan. De conclusie van de gynaecoloog was PCOS. Omdat zwanger worden ons eerste doel was werd ik gelijk aan de hormonen gezet. 6 maanden clomid slikken...ik ben nog nooit zo'n monster geweest! 🙈 En het deed helemaal niets, daarna gonal f en pregnyl spuiten. Alleen de hoogste dosering zorgde voor een eitje. In deze periode ben ik via via op jouw site terecht gekomen. Ik herkende veel van wat je schreef en wilde het een kans geven. Ik heb je zomer receptenboek en het smoothie boek besteld. Ik voelde me beter en zag er ook beter uit! Hormonen doen echt vreselijke dingen met je! Uiteindelijk na 2 jaar ziekenhuis in ziekenhuis was de volgende stap iui. We besloten om tijdens de zomer even te stoppen met de behandelingen en tijd voor elkaar te nemen… je raadt het al… Na een heerlijke vakantie was daar dan eindelijk een positieve zwangerschapstest! Wat waren we blij! We vonden jouw recepten allebei erg lekker en voelden ons er goed bij dus we bleven op die manier eten. Tien weken na de geboorte van onze zoon Tijs keek ik in de spiegel en m'n gevoel zei; Ik ben weer zwanger… En m'n gevoel was juist! Op 10 april, 11.5 maand na de geboorte van onze zoon is onze dochter geboren! Wat kunnen je hormonen in de war zijn en wat kan je voeding daarbij helpen! Bedankt voor jouw inzichten en je hulp aan andere vrouwen!

Joyce

voel me goed en fit

Ik wilde graag nog laten weten dat ik helemaal natuurlijk zwanger ben geworden! In april 2017 ben ik begonnen met de leefstijl volgens jouw boeken (en dan met name het eten/drinken), in juli 2017 heb ik de workshop gevolgd. En eind maart 2018 ontdekten we dat ik zwanger ben! We hadden eigenlijk helemaal geen haast om zwanger te worden, voor ons had 1 of 2 jaar later ook prima geweest. Maar we zijn zo dankbaar dat ik heel gemakkelijk, natuurlijk en totaal zonder stress zwanger ben geraakt. En dat terwijl ik een jaar daarvoor helemaal geen cyclus had! Inmiddels ben ik dus al 37 weken zwanger en alles gaat goed, super spannend die laatste weken!

Ik wilde je via deze weg bedanken voor de fijne boeken, site, blogs en natuurlijk de workshop. Voor mij is het nu echt een leefstijl die me past en waar ik me heel goed en fit bij voel.

L. Vos
>