fbpx

Test: heb ik last van een schommelende bloedsuikerspiegel?

Last van after lunch of diner dip, zin in zoetigheid, geprikkeld reageren en vet op de heupen, de welbekende love handles. Al deze symptomen kunnen de oorzaak zijn van insulineresistentie

En laat insulineresistentie nou één van de oorzaken van PCOS klachten zijn.

Insulineresistentie komt de afgelopen jaren steeds meer voor en dat is de reden dat er ook steeds meer vrouwen met PCOS zijn.

90% van de vrouwen met PCOS heeft te maken met insulineresistentie. Twijfel je of je te maken hebt met een sterk schommelende bloedsuikerspiegel en dus insulineresistentie? Via onderstaande screeninglijst van Harper kun je controleren of je last hebt van een schommelende bloedsuikerspiegel.

Waarom is een schommelende bloedsuikerspiegel een probleem?

Voor elk beetje koolhydraten dat je eet (suikers maar ook zoet fruit of brood) maakt je lichaam insuline aan. Wanneer er constant sprake is van een verhoogde bloedsuikerspiegel en insuline reageren je cellen op een gegeven moment steeds zwakker op insuline.

Met als gevolg dat je lichaamscellen resistent worden voor insuline. De suikers worden dan slecht of helemaal niet meer opgenomen in je cellen. Je alvleesklier blijft maar insuline produceren omdat het ervoor wilt zorgen dat je bloedsuikerspiegel lager wordt. Een hoge insuline hoeveelheid is slecht voor je gezondheid maar het zorgt er ook voor dat je dikker wordt doordat de suikers worden omgezet in vet.

De volgende symptomen kunnen wijzen op insulineresistentie

– Je kunt eigenlijk geen maaltijd overslaan.
– Je moet eerst eten voor je gaat sporten.
– Wanneer je ‘s ochtends opstaat is het eerste dat je wit doen eten.
– Je wilt altijd iets zoets na de maaltijd.
– Je krijgt trek na het eten van een appel.
– Veel last van vermoeidheid.
– Dip na de maaltijd.
– Geprikkeldheid.
– Stemmingswisselingen.
– Depressieve gedachtes.

Insulineresistentie en PCOS

Insulineresistentie kan de oorzaak zijn van PCOS. Maar juist hierdoor kun je er zelf veel op een natuurlijke manier aan doen. Door voeding en levensstijl aanpassingen kun je je bloedsuikerspiegel onder controle houden. Je zorgt er voor dat er minder suikerpieken ontstaan dus je lichaam minder insuline hoeft aan te maken om dit weer te corrigeren.

Natuurlijk herstel

Wanneer je last hebt van een sterk schommelende bloedsuikerspiegel is de kans groot dat je profijt zult hebben van het voedingssupplement D-Chiro-Inositol of te wel DCI. Meer over de stof DCI en de werking bij PCOS lees je hier.

 

Afhankelijk van je PCOS klachten en doel zijn er verschillende supplementen. Vind je het lastig om te bepalen welk supplement voor jou werkt? Dat kan ik me voorstellen er is ook veel over te vertellen. Daarom heb ik een handige supplementengids gemaakt met alle informatie op een rij. Download deze hieronder.

Vorig bericht
Insulineresistentie: De oorzaak van PCOS
Volgend bericht
Vet verbranden door het eten van meer eiwitten

Onderwerpen

START VANDAAG EN LAAT JOUW PCOS KLACHTEN VERDWIJNEN

Leer wat je zelf direct kunt doen!

1 op de 10 vrouwen heeft PCOS

  • onregelmatig ongesteld
  • haaruitval
  • overbeharing
  • stemmingswisselingen
  • gewichtsproblemen
  • depressieve klachten
  • suikercravings
  • niet zwanger kunnen worden

PCOS is vaak de oorzaak. Wil je zelf iets aan je klachten doen of zwanger raken? Ik help je verder.


De misvatting dat je met je klachten moet leren leven of nooit kinderen kunt krijgen wil ik de wereld uithelpen. Ik had jarenlang last van de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder en klachtenvrij.
Er is ontzettend veel zelf aan te doen. Zit niet stil maar onderneem actie. Lees meer…
Menu
>