fbpx

Wat is Six Sense en waarom slik je dit bij PCOS?

Een van de bekendste en meest gebruikte supplementen bi PCOS is D-Chiro-Inositol (DCI). Daarnaast zijn er nog andere supplementen die effectief kunnen zijn.

Eén ervan is Six Sense. Maar wat is het eigenlijk, wat zit erin en met name: wat voor effect heeft Six Sense?

Ja het gaat weer over de bloedsuikerspiegel!

Een sterk schommelende bloedsuikerspiegel en insulineresistentie zijn begrippen die je veel tegenkomt als je meer over PCOS leest. Er is dan ook steeds meer bekend over de grote rol die deze processen spelen bij PCOS klachten.

Het goede nieuws is dat je hier op een natuurlijke manier veel aan kunt doen. Door middel van voeding- en levensstijl aanpassingen, maar ook met specifieke supplementen die een goede ondersteuning zijn.

Het bekendste is denk ik D-Chiro-Inositol (DCI). Hier heb je misschien ook al vaker van gehoord of misschien slik je het al. Nog niet bekend met DCI? Dan kun je er hier meer over lezen.

Een goede tweede is Six Sense. Dit voedingssupplement voor vrouwen met PCOS bevat zes natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun effect bij het onder controle houden van je bloedsuikerniveau.

Zes natuurlijke stoffen

Deze zes natuurlijke stoffen in Six Sense zorgen dus voor een stabielere bloedsuikerspiegel en hebben daardoor indirect effect op je hormoonbalans. En daarmee zorgen deze stoffen weer voor vermindering van klachten die voorkomen bij PCOS.

De insulinestabilisatoren die Six Sense bevat zijn: kaneelextract, groene thee extract, chroom, mangaan, R-alfaliponzuur en vitamine D3.

Six Sense bestaat uit volledig natuurlijke stoffen. In een volledig plantaardige capsule.

Hieronder leg ik uit wat de link is tussen deze zes stoffen en het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel. En waarom het dus helpt om deze capsules dagelijks te slikken.

1. Kaneelextract

Vele studies hebben aangetoond dat kaneelextract een gunstig effect kan hebben op het glucoseniveau, de insulinegevoeligheid, bloeddruk en het vetpercentage bij vrouwen met PCOS.

In kaneel zit de stof coumarine, dat in grotere hoeveelheden schadelijk kan zijn. In dit supplement wordt daarom gebruikt gemaakt van een kaneelextract waarbij coumarine is verwijderd.

Je krijgt op deze manier een hoeveelheid binnen die je niet zo gemakkelijk op kunt eten.

Het is overigens altijd ook prima om wat kaneel aan je voeding toe te voegen. Hier vind je deze en nog 4 andere tips over wat je qua voeding kunt doen om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren.

2. Groene thee extract

Groene thee bevat krachtige anti-oxidanten. Er is aangetoond dat deze zogenaamde polyfenolen in groene thee (en dit is belangrijk voor vrouwen met PCOS) de nuchtere glucose-, insuline- en hemoglobine A1c niveaus positief beïnvloeden.

Eén capsule bevat 360 mg groene thee extract, wat overeenkomt met ongeveer 4 koppen groene thee. Maar een voordeel is dat groene thee extract maar een kleine hoeveelheid cafeïne bevat (hiervan wil je namelijk niet teveel binnenkrijgen als je PCOS hebt), ongeveer 4 milligram per capsule.

Ter vergelijking, een kop groene thee bevat 24-45 milligram cafeïne en een kopje koffie bevat 100-200 milligram.

3. Chroom

Chroom helpt insuline om efficiënter te werken en op die manier de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Hierdoor verminderd je zin in zoetigheid en wordt het hongergevoel minder. Daarnaast helpt chroom ook bij de vetstofwisseling.

Dit is dus een effectieve extra om te slikken wanneer je graag wat wilt afvallen.

4. Mangaan

Onderzoek heeft aangetoond dat D-Chiro-Inositol efficiënter werkt in combinatie met mangaan. Je hebt dus meer aan DCI wanneer je ook mangaan slikt. Lees in dit artikel waarom je behalve DCI ook mangaan wilt gebruiken.

5. R-alfaliponzuur

Alfaliponzuur is een zwavelhoudend vetzuur, dat van nature voorkomt in het lichaam. Alfaliponzuur is een antioxidant. Een stof die vrije redicalen elimineert.

Er zijn 2 vormen van alfaliponzuur. R-alfaliponzuur (de natuurlijke, lichaamseigen vorm) en S-alfaliponzuur (de synthetische variant). 

 De meeste producten op de markt zijn een mengvorm van deze twee. Terwijl het R-alfa-liponzuur als de superieure variant wordt gezien. SixSense bevat enkel R-alfa-liponzuur wat de meest pure vorm is.

Alfaliponzuur zou een preventieve werking hebben bij diabetes. Er is namelijk een positief effect van alfaliponzuur op de bloedsuikerspiegel aangetoond. Alfaliponzuur blijkt de opname van glucose in het spierweefsel te bevorderen. Bovendien zorgt alfaliponzuur ervoor dat de gevoeligheid van glucose voor insuline toeneemt. Waardoor het lichaam beter in staat is  zelf de bloedsuikerspiegel te reguleren

5. Vitamine D

Last but not least, Vitamine D3. Een te kort aan vitamine D komt veel voor in Nederland en een te kort aan deze vitamine wordt ook in verband gebracht met PCOS klachten en onvruchtbaarheid.

In verschillende onderzoeken wordt tevens insulineresistentie en (overmatige) productie van het mannelijk hormoon testosteron gelinkt aan een tekort aan vitamine D. In een eerder artikel beschreef ik al het belang en de functie van Vitamine D3, als je er meer over wilt weten.

Dosering en gebruik

Een potje Six Sense bevat 30 capsules en is voldoende voor 1 maand. Je neemt dagelijks 1 tablet in tijdens een maaltijd (ik doe zelf bij het ontbijt). Het zit in een capsule wat prettig is als je geen held bent met het slikken van pillen. Je kunt de capsules ook openmaken en de inhoud toevoegen aan je smoothie, of in een glaasje water.

De adviezen op deze website zijn niet ter vervanging van medisch advies, ter vervanging van medicijnen, van het advies van een huisarts of andere deskundigen. Het gebruik van supplementen kan het gebruik van medicijnen verstoren. Gebruik altijd je eigen verstand en eventueel een second opinion alvorens wijzigingen toe te passen in je voedingspatroon en/of levenswijze. Het toepassen van de adviezen is volledig op eigen risico.
Vorig bericht
Moeite met afvallen en de hele dag trek!
Volgend bericht
Het PCOS dieet
 • Rianne schreef:

  Hi, ik heb een klein vraagje slik je het allebei dci en tri sense? En werkt het alleen als je voedingspatroon aanpast

 • Hey ik heb tri sense en dci besteld, nu vraag ik me alleen af (en misschien is dit geen snuggere vraag) of je de capsule helemaal kan doorslikken of dat je het open moet maken en alleen de poeder tot je neemt. Ik vind de smaak van tri sense namelijk best intens. Dankjewel!

 • Onderwerpen

  START VANDAAG EN LAAT JOUW PCOS KLACHTEN VERDWIJNEN

  Leer wat je zelf direct kunt doen!

  1 op de 10 vrouwen heeft PCOS

  • onregelmatig ongesteld
  • haaruitval
  • overbeharing
  • stemmingswisselingen
  • gewichtsproblemen
  • depressieve klachten
  • suikercravings
  • niet zwanger kunnen worden

  PCOS is vaak de oorzaak. Wil je zelf iets aan je klachten doen of zwanger raken? Ik help je verder.


  De misvatting dat je met je klachten moet leren leven of nooit kinderen kunt krijgen wil ik de wereld uithelpen. Ik had jarenlang last van de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder en klachtenvrij.
  Er is ontzettend veel zelf aan te doen. Zit niet stil maar onderneem actie. Lees meer…
  >