fbpx

PCOS taboe doorbreken

PCOS. Voor ik die diagnose kreeg had ik er echt nog nooit van gehoord. En toen ik erover vertelde aan mijn vrienden en familie was er eigenlijk niemand bekend mee. Beste vreemd eigenlijk. Want 1 op de 10 vrouwen heeft symptomen van PCOS!

Leed dat PCOS heet

Vrouwen met PCOS hebben te maken met veel onzichtbaar leed. Klachten waar je mee te maken hebt zoals acne, haaruitval, uitblijven van je menstruatie en overbeharing maken je onzeker. Je voelt je er minder een echte vrouw door. En dan die stemmingswisselingen… Waardoor ik juist tegen de mensen die ik lief heb heel erg kan uitvallen. Ook overvalt me een bepaald gevoel en ben ik gewoon niet helemaal happy. Eigenlijk wel een troost toen ik erachter kwam dat er veel meer vrouwen zijn zoals ik.

Taboe

Maar waarom hoor ik er dan nooit iemand over? Blijkbaar is het not done om te delen dat niet alles naar behoren functioneert. Onzin toch? En dat is de reden dat ik het tijd vind om PCOS bespreekbaar te maken. Naast dat ik mijn verhaal en tips deel via mijn site en andere vrouwen begeleid in mijn praktijk heb ik nu ook mijn verhaal met de Viva gedeeld. Zodat een nog veel breder publiek bekend wordt met PCOS en het out in the open komt!

Viva, Nummer 47 2015
Artikel: Verborgen gebreken
Vorig bericht
Helpt lijnzaad bij PCOS?
Volgend bericht
D-Chiro-Inositol (DCI): Schommelende bloedsuikerspiegel

Onderwerpen

START VANDAAG EN LAAT JOUW PCOS KLACHTEN VERDWIJNEN

Leer wat je zelf direct kunt doen!

1 op de 10 vrouwen heeft PCOS

  • onregelmatig ongesteld
  • haaruitval
  • overbeharing
  • stemmingswisselingen
  • gewichtsproblemen
  • depressieve klachten
  • suikercravings
  • niet zwanger kunnen worden

PCOS is vaak de oorzaak. Wil je zelf iets aan je klachten doen of zwanger raken? Ik help je verder.


De misvatting dat je met je klachten moet leren leven of nooit kinderen kunt krijgen wil ik de wereld uithelpen. Ik had jarenlang last van de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder en klachtenvrij.
Er is ontzettend veel zelf aan te doen. Zit niet stil maar onderneem actie. Lees meer…
>