fbpx

Wat is Tri Sense en waarom slik je dit bij PCOS?

Een van de bekendste en meest gebruikte PCOS supplementen is D-Chiro-Inositol (DCI). Daarnaast zijn er nog andere supplementen die effectief kunnen zijn.

Een ervan is Tri Sense. Maar wat is het eigenlijk, wat zit erin en met name: wat voor effect heeft Tri Sense?

Ja het gaat weer over de bloedsuikerspiegel!

Een sterk schommelende bloedsuikerspiegel en insulineresistentie zijn begrippen die je veel tegenkomt als je meer over PCOS leest. Er is dan ook steeds meer bekend over de grote rol die deze processen spelen bij PCOS klachten.

Het goede nieuws is dat je hier op een natuurlijke manier veel aan kunt doen. Door middel van voeding- en levensstijl aanpassingen, maar ook met specifieke supplementen die een goede ondersteuning zijn.

Het bekendste is denk ik D-Chiro-Inositol (DCI). Hier heb je misschien ook al vaker van gehoord of misschien slik je het al. Nog niet bekend met DCI? Dan kun je er hier meer over lezen.

Een goede tweede is Tri Sense. Dit voedingssupplement voor vrouwen met PCOS bevat vijf natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun effect bij het onder controle houden van je bloedsuikerniveau.

Vijf natuurlijke stoffen

Deze vijf natuurlijke stoffen in Tri Sense zorgen dus voor een stabielere bloedsuikerspiegel en hebben daardoor indirect effect op je hormoonbalans. En daarmee zorgen deze stoffen weer voor vermindering van klachten die voorkomen bij PCOS.

De insulinestabilisatoren die Tri Sense bevat zijn: kaneelextract, groene thee extract, chroom, mangaan en vitamine D3.

Tri Sense bestaat uit volledig natuurlijke stoffen. Met leucine (een essentieel aminozuur) als vloeimiddel en een volledig plantaardige capsule. Het bevat geen conserveringsmiddelen of kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Hieronder leg ik uit wat de link is tussen deze vijf stoffen en het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel. En waarom het dus helpt om deze capsules dagelijks te slikken.

1. Kaneelextract

Vele studies hebben aangetoond dat kaneelextract een gunstig effect kan hebben op het glucoseniveau, de insulinegevoeligheid, bloeddruk en het vetpercentage bij vrouwen met PCOS.

In kaneel zit de stof coumarine, dat in grotere hoeveelheden schadelijk kan zijn. In dit supplement wordt daarom gebruikt gemaakt van een kaneelextract waarbij coumarine is verwijderd.

Je krijgt op deze manier een hoeveelheid binnen die je niet zo gemakkelijk op kunt eten.

Het is overigens altijd ook prima om wat kaneel aan je voeding toe te voegen. Hier vind je deze en nog 4 andere tips over wat je qua voeding kunt doen om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren.

2. Groene thee extract

Groene thee bevat krachtige anti-oxidanten. Er is aangetoond dat deze zogenaamde polyfenolen in groene thee (en dit is belangrijk voor vrouwen met PCOS) de nuchtere glucose-, insuline- en hemoglobine A1c niveaus positief beïnvloeden.

Eén capsule bevat 360 mg groene thee extract, wat overeenkomt met ongeveer 4 koppen groene thee. Maar een voordeel is dat groene thee extract maar een kleine hoeveelheid cafeïne bevat (hiervan wil je namelijk niet teveel binnenkrijgen als je PCOS hebt), ongeveer 4 milligram per capsule.

Ter vergelijking, een kop groene thee bevat 24-45 milligram cafeïne en een kopje koffie bevat 100-200 milligram.

3. Chroom

Chroom helpt insuline om efficiënter te werken en op die manier de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Hierdoor verminderd je zin in zoetigheid en wordt het hongergevoel minder. Daarnaast helpt chroom ook bij de vetstofwisseling.

Dit is dus een effectieve extra om te slikken wanneer je graag wat wilt afvallen.

4. Mangaan

Onderzoek heeft aangetoond dat D-Chiro-Inositol efficiënter werkt in combinatie met mangaan. Je hebt dus meer aan DCI wanneer je ook mangaan slikt. Lees in dit artikel waarom je behalve DCI ook mangaan wilt gebruiken.

5. Vitamine D

Last but not least, Vitamine D3. Een te kort aan vitamine D komt veel voor in Nederland en een te kort aan deze vitamine wordt ook in verband gebracht met PCOS klachten en onvruchtbaarheid.

In verschillende onderzoeken wordt tevens insulineresistentie en (overmatige) productie van het mannelijk hormoon testosteron gelinkt aan een tekort aan vitamine D. In een eerder artikel beschreef ik al het belang en de functie van Vitamine D3, als je er meer over wilt weten.

Waarom heet het Tri Sense als het vijf ingrediënten bevat?

Heel scherp!!

De oorspronkelijke formule bestond uit drie ingrediënten: kaneel, groene thee-extract en chroom, maar sinds 2014 zijn hier mangaan en vitamine D3 aan toegevoegd.

Vanaf dat moment bevatte het supplement geen gewone kaneel, maar kaneelextract. Hierdoor werd het volume van de stoffen kleiner en kon er mangaan worden toegevoegd, wat dus de effectiviteit van DCI fors vergroot. Er was ook nog plaats voor een dosering vitamine D, wat gunstig is aangezien deze vitamine betrokken is bij de verwerking van glucose in het lichaam.

De naam is niet veranderd omdat Tri Sense toch beter klinkt dan bijvoorbeeld Quint Sense 🙂

Dosering en gebruik

Een potje Tri Sense bevat 30 capsules en is voldoende voor 1 maand. Je neemt dagelijks 1 tablet in tijdens een maaltijd (ik doe zelf bij het ontbijt). Het zit in een capsule wat prettig is als je geen held bent met het slikken van pillen. Je kunt de capsules ook openmaken en de inhoud toevoegen aan je smoothie, of in een glaasje water.

Tri Sense kun  je net als DCI online bestellen bij OvaBalance.eu.

Mocht je na het lezen van dit artikel een vraag hebben, stuur dan een bericht of laat je reactie hieronder achter.

Vorig bericht
Moeite met afvallen en de hele dag trek!
Volgend bericht
Het PCOS dieet
 • Rianne schreef:

  Hi, ik heb een klein vraagje slik je het allebei dci en tri sense? En werkt het alleen als je voedingspatroon aanpast

 • Hey ik heb tri sense en dci besteld, nu vraag ik me alleen af (en misschien is dit geen snuggere vraag) of je de capsule helemaal kan doorslikken of dat je het open moet maken en alleen de poeder tot je neemt. Ik vind de smaak van tri sense namelijk best intens. Dankjewel!

 • Onderwerpen

  START VANDAAG EN LAAT JOUW PCOS KLACHTEN VERDWIJNEN

  Leer wat je zelf direct kunt doen!

  1 op de 10 vrouwen heeft PCOS

  • onregelmatig ongesteld
  • haaruitval
  • overbeharing
  • stemmingswisselingen
  • gewichtsproblemen
  • depressieve klachten
  • suikercravings
  • niet zwanger kunnen worden

  PCOS is vaak de oorzaak. Wil je zelf iets aan je klachten doen of zwanger raken? Ik help je verder.


  De misvatting dat je met je klachten moet leren leven of nooit kinderen kunt krijgen wil ik de wereld uithelpen. Ik had jarenlang last van de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder en klachtenvrij.
  Er is ontzettend veel zelf aan te doen. Zit niet stil maar onderneem actie. Lees meer…
  Menu
  >