fbpx

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, dan kun je voor product-gerelateerde vragen gebruik maken van het contactformulier.

Wil je uitgebreid en persoonlijk advies, reserveer dan een PCOS hormoon consult.

Consult

Afhankelijk van je persoonlijke situatie en je doel(en) kun je kiezen uit drie verschillende trajecten.
Het Basis, Plus of Optimum coachtraject. Kijk hier voor een overzicht en de inhoud van deze trajecten.

Hoe uitgebreider het pakket hoe intensiever de begeleiding is. Wat ik zie is dat de beste resultaten worden behaald bij een intensievere begeleiding. Door meer contactmomenten blijf je namelijk gemakkelijker gemotiveerd. Het is heel gebruikelijk dat er momenten zijn dat je het even niet meer ziet zitten en terugvalt in je oude patroon juist dan is het fijn dat ik er ben om je te motiveren, bij te sturen en al je vragen te beantwoorden. We hebben de tijd om dieper in te gaan op jouw specifieke situatie en ik heb meer tijd om mijn kennis aan je over te dragen.
Het doel van de EMB bloedtest is het inzichtelijk maken welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan jouw PCOS klachten.
Op basis van deze uitslag maak ik een persoonlijk advies. Waardoor je heel gericht veranderingen kunt maken op het gebied van voeding en levensstijl en snel verschil kunt merken en je fitter en beter voelt. In dit artikel kun je meer over de EMB bloedtest lezen.

Door middel van een Detox kunnen we het lichaam ontgiften. Een effectieve methode om het lichaam te ontdoen van belastende gifstoffen die de hormoonbalans verstoren.

Het doel is om je nieren, darmen en vooral de lever te ondersteunen. De lever is ons grootste ontgiftingsorgaan die elke dag blootgesteld wordt aan gifstoffen; stress, stoffen in voeding, cosmetica, uitlaatgassen, schoonmaakmiddelen, etc. Dit kan een rol spelen bij het opstaan van hormonale problemen.

Door middel van de detox ontlast je de lever en door dejuiste voedingsstoffen toe te voegen kunnen deze afvalstoffen worden afgebroken en het lichaam verlaten zodat jij je energieker voelt, betere huid, bouw je een betere darmconditie op en bovendien draagt het bij aan het herstel van je hormoonbalans zodat je sneller resultaat ziet.

Begeleiding voor een 3 daagse detox is onderdeel van het Optimum coachtraject. Tijdens het traject bespreken we op welke manier je gaat detoxen en hoe het precies werkt. Ook hebben we tijdens deze dagen contact zodat ik je kan ondersteunen.

 

Ja natuurlijk. Ik heb me gespecialiseerd in PCOS maar ik ben breder opgeleid. Wanneer je zelf een vermoeden hebt of de verhalen op de website je bekend voorkomen, neem dan gerust contact op. Ik help je graag verder.

Wanneer je een afspraak wilt maken ontvang je van te voren een uitgebreid online intakeformulier. Op basis hiervan volgt het eerste gesprek.

Ja dit kan zeker. De consults zijn in principe via Skype en dit werkt perfect. Het is wel prettig om elkaar te kunnen zien vandaar dat Skype mijn voorkeur heeft ten opzichte van gewoon bellen.

Wanneer je kiest voor het Optimum pakket is de eerste afspraak in Heiloo. Dit is zodat ik via een vingerprik een beetje bloed kan afnemen voor de EMB bloedtest.

Ik neem altijd voldoende de tijd voor je. Uit praktijk blijkt dat het eerste gesprek circa 1,5 uur duurt en de daarop volgende gesprekken zo’n 35 minuten. In het eerste gesprek nemen we dan ook een uitgebreide anamnese af. Dit is voldoende tijd is om al je vragen te bespreken, waar je tegenaanloop en welke aanpassingen je gaat maken.

Wanneer je al een Heerlijk PCOS Proof Eten & Leven pakket hebt aangeschaft dan ontvang je een korting van €37 op het consult.

Na je aanvraag vul je online een uitgebreid intake formulier in. Zo weet ik meer over jouw specifieke situatie en dit dient als basis voor ons gesprek. Tijdens het Hormoonconsult gaan we dieper in op jouw klachten. Na een grondige analyse en het uitsluiten van mogelijke redenen komen we tot de vaststelling van de oorzaak van PCOS bij je.

Vervolgens nemen we de eerste stappen naar herstel en geef ik je tips hoe je kunt beginnen met aanpassingen in je levens- en voedingsstijl. Kort na het gesprek ontvang je een volledig adviesrapport met de te nemen stappen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en welke acties je kunt ondernemen om je PCOS klachten zo snel mogelijk te verminderen.

Afhankelijk van het traject dat je hebt gekozen volgen vervolgafspraken.

De adviezen die ik je geef in onze gesprekken en in het adviesrapport zijn volledig op jouw situatie afgestemd. Je kunt deze direct in de praktijk brengen.

Sterker nog: ik geef in het adviesrapport precies aan welke punten de hoogste prioriteit hebben. Zo ga je aan de slag met de wetenschap dat je heel snel resultaten zult zien. Opvolgende punten kun je dan in je eigen tempodoorvoeren; zo blijft het behapbaar en is het makkelijk om alle adviezen op te volgen.

Verder is jouw persoonlijke rapport een handig naslagwerk waardoor je zeker weet dat je niets vergeet en het meeste haalt uit de consultgesprekken.

Heb je vragen of zijn er nog dingen niet duidelijk, dan kun je me bovendien gedurende het coachingstraject ongelimiteerd vragen stellen per email of whatsapp.

Nee hoor, je hoeft niets! Als je wil kan ik je wel adviseren op het gebied van supplementen aangezien deze heel vaak een flinke bijdrage leveren aan het verminderen van klachten, maar je kiest zelf of je dat wilt of niet.

Als je een afspraak met me maakt zie je op welke dagen ik beschikbaar ben. Als je geen geschikt moment kunt vinden laat me dit weten, dan kan ik kijken of ik je op een ander moment kan helpen.

Tot 24 uur voorafgaande aan de afspraak kun je deze eenmalig kosteloos verzetten. Indien je de afspraak bent vergeten of deze om een andere reden niet nakomt breng ik de kosten van het consult volledig in rekening.

Na afloop van het eerste gesprek ontvangt je via email een factuur. Ik vraag je dan deze binnen 8 dagen over te maken.

De kosten van een coachingstraject worden momenteel niet vergoed door zorgverzekeraars.

Heerlijk PCOS Proof eten & leven

In eerste instantie heb ik een maandmenu uitgebracht met gerechten die helpen je hormonen in balans te brengen. Dit menu heette Heerlijk PCOS Proof Eten. Voeding is een van de belangrijke peilers bij het natuurlijk herstel van PCOS klachten, maar stress-reductie, ontspanning en op de juiste manier sporten zijn ook van groot belang. Daarom heb ik daar nu ook verschillende ebooks over gemaakt. Deze vormen bij elkaar de overkoepelende methode, die meer toepasselijk Heerlijk PCOS Proof eten & leven heet.

Als je de diagnose PCOS hebt gekregen of je vermoed dat je PCOS hebt en je wil hier zelf graag op een natuurlijke manier wat aan doen, dan is Heerlijk PCOS Proof eten & leven een geschikte manier om je hormonen in balans te brengen. Wanneer je graag natuurlijk zwanger wil worden of als je al in een medisch traject zit om zwanger te raken en dit zo goed mogelijk wil ondersteunen, dan kan Heerlijk PCOS Proof eten & leven je daarbij helpen. Maar ook wanneer je geen zwangerschapswens hebt, maar wel last hebt van klachten die te maken hebben met PCOS zoals acne, stemmingswisselingen, haaruitval, overbeharing, onregelmatige menstruatie, het uitblijven van menstruatie, dan is Heerlijk PCOS Proof eten & leven voor jou bedoelt.

Ben je geen heldin in de keuken? Geen probleem. Met deze recepten gaat koken bijna vanzelf… Alle recepten zijn niet ingewikkeld en duidelijk uitgewerkt. In het begin volg je de recepten precies, na verloop van tijd krijg je er steeds meer feeling voor en kun je makkelijk smaken aanpassen en er je een eigen draai aan geven.

Jazeker! Sommige recepten bevatten ook vlees of vis. Maar er staat dan ook altijd bij hoe je het gerecht heerlijk vegetarisch kunt maken.

Met PCOS kun je last hebben van veel verschillende vervelende klachten. Door het aanpassen van je voeding en je levensstijl verminderen of verdwijnen deze klachten. Maar je zult er wel zelf iets voor moeten doen.

Start dan met kleine stappen. Maak de recepten die je het makkelijkst lijken. Ook al is het maar een keer per week. En denk aan de positieve dingen die verandering van voeding met zich mee kunnen brengen in plaats van stil te staan bij wat je er misschien voor moet laten. Als je eenmaal en paar recepten hebt geprobeerd en merkt hoe lekker deze zijn (en hoe snel klaar) dan wil je vast meer gaan maken. Voor je het weet volg je het hele weekmenu! En als je het zo druk hebt, dan is het ook raadzaam om te kijken of je meer kunt ontspannen met meditatie en yoga.

Alle recepten gaan uit van 2 personen. Ben je alleen? Dan kun je de recepten makkelijk halveren. Je kunt veel gerechten ook prima invriezen trouwens. Ben je met meer personen thuis? Dan kun je uiteraard de hoeveelheid ingrediënten vermeerderen.

Je krijgt bij je bestelling een losse basis-boodschappenlijst. Hierin vind je een overzicht van alle ingrediënten die je in je voorraadkast nodig hebt. Misschien heb je een (groot) deel al in huis. Veel van deze ingrediënten kun je bij de meeste supermarkten vinden. Sommige items zijn misschien wat lastiger verkrijgbaar. Omdat de toko of natuurwinkel niet bij iedereen om de hoek zit heb ik in de boodschappenlijst voor deze ingrediënten links toegevoegd naar waar deze items online verkrijgbaar zijn.

Nee hoor, geen probleem. In geen van de recepten worden melkproducten gebruikt.

Bijna alle recepten zijn glutenvrij. Bij de paar die dat niet zijn staat het duidelijk vermeld. Je kunt dus ook zeker uit de voeten met de recepten als je niet goed tegen gluten kan.

Het weekmenu bevat recepten voor 6 dagen. Voor maandag t/m vrijdag een recept voor lunch en een recept voor diner. Het diner recept van zaterdag is een extra lekker weekendgerecht zodat je jezelf even extra kunt verwennen. Op zaterdagmiddag en zondag eet je de dingen die je nog overhebt. Of misschien ben je wel helemaal niet thuis en eet je gezellig met vrienden of familie!

In het begin zul je misschien even moeten wennen aan het plannen van je maaltijden en misschien ook aan de gerechten. Maar de combinaties van ingrediënten zorgen ervoor dat je minder trek hebt en gemakkelijker ‘slecht’ eten kunt weerstaan. Met een gezonde dosis enthousiasme en wat doorzettingsvermogen kun je er op deze manier écht zelf wat aan doen om je PCOS klachten te verminderen. En gaat dat ook steeds makkelijker.

Het kan ook zo zijn dat je al op gewicht bent en echt niet verder wilt afvallen. Ook dan kun je PCOS Proof eten. In het Startdocument dat bij Heerlijk PCOS Proof eten & leven zit vind je tips hoe je ervoor zorgt dat je niet afvalt maar op een gezonde manier op gewicht blijft.

Dan heb je als het goed is de smaak te pakken… Je kunt opnieuw starten met de menu’s of je eigen menu samenstellen met de recepten die je het lekkerst vindt. Er staan zoveel recepten in Heerlijk PCOS Proof Eten: salades, soepen, noodle gerechten, curry’s, burgers en pizza… er zitten vast en zeker recepten tussen die je wel vaker wilt eten. Het doel is dat dit je nieuwe levensstijl is/wordt. Geen dieet maar een nieuwe manier van eten. Na vier weken heb je een idee van welke producten goed zijn en kun je misschien ook zelf al iets meer gaan experimenteren. Je kunt natuurlijk ook verder met de andere seizoensvariant van Heerlijk PCOS Proof eten & leven.

Ook stress speelt een grote rol bij PCOS daarom is het belangrijk om naast voedingsaanpassingen ook hier naar te kijken. Yoga en meditatie zijn goede manieren om stres te verminderen en gericht resultaat te boeken. Niet op een zweverige, maar juist op een hele praktische manier. Daarom zijn er naast Heerlijk PCOS Proof Eten nog meer uitgebreide ebooks die je hier verder over informeren en bij begeleiden. Ook is het van belang dat je op de juiste manier sport. Want sommige (gebruikelijke!) manieren van sporten werken averechts. En je wil echt niet, dat je je enorm inspant zonder dat het een positief effect heeft, of zelfs een negatief resultaat. In de uitgebreide versie van Heerlijk PCOS Proof Eten staan beschrijvingen en plaatjes van goede oefeningen en krijg je aanwijzingen zodat je zelf je PCOS Proof sportschema kunt opstellen. Ook zit er een duidelijk voorbeeldschema bij en vele sporttips zodat je direct aan de slag kunt.

Ook zijn er supplementen die een gezond voedingspatroon kunnen ondersteunen.

Bestelling

Al het materiaal is digitaal en de toegang ontvang je daarom direct na betaling.
Je kunt de bestanden op elke computer, tablet of telefoon bekijken. Je kunt dus direct beginnen 🙂

De bestanden zijn in PDF-vorm, je hebt geen e-reader nodig om het boek te kunnen lezen, maar kunt dit op je computer, tablet of telefoon doen.

Nee dit hoeft niet. Het is wel aan te raden omdat je dan gemakkelijk op een later moment je boeken kunt downloaden. En wanneer er updates zijn heb je hier altijd direct toegang toe.

Stuur een e-mail naar service[at]healthyhormones[punt]eu met je naam en ordernummer en dan lossen we het voor je op.

Bij Healthy Hormones kun je de volgende betaalmiddelen gebruiken:

iDEAL
Bancontact / Mister Cash
Creditcard
Overboeking
BELFIUS Direct Net
KBC/CBC Betaalknop
SOFORT Banking
Paypal

Overige vragen

Door Europese regelgeving is het niet meer toegestaan informatie over de werking van voedingssupplementen te geven op dezelfde plek als waar deze verkocht worden. De supplementen zijn vanaf nu te koop via ovabalance.eu. Wil je meer weten over DCI of 1 van de andere supplementen? Neem dan gerust contact op voor informatie of persoonlijk advies.

Supplementen zijn hier te bestellen.

D-Chiro-Inositol (DCI) is een (signaal)stof die van nature voorkomt in ons lichaam en een belangrijke rol speelt bij de insulinehuishouding.
DCI wordt met name gebruikt door vrouwen met vrouw gerelateerde ongemakkelijkheden op hormonaal gebied.

Precies weten wat DCI voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

>