fbpx

Waarom behalve D-Chiro-Inositol (DCI) ook Mangaan gebruiken

Mangaan is een essentieel mineraal, je lichaam heeft het nodig om te kunnen functioneren.

Zelf maakt je lichaam dit niet aan maar je moet het via je voeding (en supplementen ) binnen krijgen. Zo zit het o.a. in eieren, zilvervliesrijst, noten en ananas.

De functie van Mangaan

Mangaan is noodzakelijk voor onder andere de opbouw en onderhoud van botten en kraakbeen. Maar dit mineraal is ook betrokken bij de energieproductie, de vorming van vetzuren en hormonen. En het maakt deel uit van het antioxidantensysteem.

Voor vrouwen met PCOS is mangaan helemaal van belang omdat het een belangrijk onderdeel van het insuline verwerkingsproces van het lichaam is.

Combinatie D-Chiro-Inositol en mangaan

Een recente studie laat zien dat de combinatie van D-Chiro-Inositol en mangaan veel effectiever is in het verlagen van bloedsuikerniveaus dan deze stoffen los van elkaar.

Het glucoseniveau in het bloed nam (na twee uur) met 21% af bij het gebruik van alleen DCI. Met toevoeging van mangaan liep dit percentage op tot 47%!

Dosering mangaan

De Europese Voedselveiligheid Autoriteit (EFSA) heeft een Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) vastgesteld van 3 milligram mangaan.

Mangaan zit in veel multivitamines, zoals Ultimate Multi Mama. Om de meest optimale dosering binnen te krijgen combineer je het met  het supplement Six Sense, wat een hele goede aanvulling is op D-Chiro-Inositol, het meeste gebruikte supplement door vrouwen met PCOS.
In dit artikel kun je meer lezen over het supplement Six Sense. Welke vijf natuurlijke stoffen erin zitten en waarom het effectief is voor vrouwen met PCOS.

Overdosering

Teveel mangaan is ook weer niet goed. Als je meerdere supplementen gebruikt waar mangaan in zit, reken dit dan altijd even uit.

In de Europese Unie is er geen maximum vastgesteld voor mangaan. In Amerika heeft het National Institute of Health het maximum dat veilig is om dagelijks binnen te krijgen op 11 milligram voor een volwassene vastgesteld.

Ideale hoeveelheid

Als je graag zwanger wilt worden en je gebruikt de supplementen uit het OvaBalance Zwanger worden supplementen pakket, dan krijg je een optimale dosering mangaan binnen (3 milligram per dag).

Bronnen:

Larner, J., MC Fonteles, et al. Antihyperglycemic effects of 3-O-methyl-D-chiro-inositol and D-chiro-inositol associated with manganese in streptozotocin diabetic rats. Hormone and Metabolic Research. 32.4 (2004): 129-132. Print. http://home/healthyh1/public_html.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10824707

Mangaan. Het voedingscentrum.
http://home/healthyh1/public_html.voedingscentrum.nl/encyclopedie/mangaan.aspx

Vorig bericht
6 tips: zwanger worden met PCOS
Volgend bericht
Moeite met afvallen en de hele dag trek!

Onderwerpen

START VANDAAG EN LAAT JOUW PCOS KLACHTEN VERDWIJNEN

Leer wat je zelf direct kunt doen!

1 op de 10 vrouwen heeft PCOS

  • onregelmatig ongesteld
  • haaruitval
  • overbeharing
  • stemmingswisselingen
  • gewichtsproblemen
  • depressieve klachten
  • suikercravings
  • niet zwanger kunnen worden

PCOS is vaak de oorzaak. Wil je zelf iets aan je klachten doen of zwanger raken? Ik help je verder.


De misvatting dat je met je klachten moet leren leven of nooit kinderen kunt krijgen wil ik de wereld uithelpen. Ik had jarenlang last van de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder en klachtenvrij.
Er is ontzettend veel zelf aan te doen. Zit niet stil maar onderneem actie. Lees meer…
>